2010. február 28., vasárnap

Csípős csirkeszárnyak corn-flakes bundában




A csirkeszárny szerintem a csirke legízletesebb része. Szeretjük rántva, sütve, grillezve, különböző pácokban érlelve, ezért gyakran kerül terítékre. De a családom minden tagja tudja, hogy rajongok KFC-s csípős csirkeszárnyakért. A receptje titkos, és bár tettem már néhány kísérletet, hogy legalább megközelítőleg hasonló eredményt tudjak elérni, mindhiába. Viszont ez az egyszerűen elkészíthető recept kicsit kárpótol, ha valami pikáns, ropogós finomságra vágyom.

Elkészítési idő: 45 perc

Csípős csirkeszárnyak corn-flakes bundában

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • corn-flakes (kukoricapehely)
  • 10 dkg liszt
  • 2 -3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • chili por
  • olaj a sütéshez

saláta:

  • 1 jégsaláta
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek tejföl
  • pici cukor
  • frissen őrölt bors
  • citromlé

Elkészítése:

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat besózzuk, 1/4 órát állni hagyjuk.
  2. Közben a corn-flakes-et egy zacskóba téve klopfolóval apróbb darabokra törjük.
  3. A lisztet összekeverjük a zúzott fokhagymával és a chili porral.
  4. Ki mennyire szereti csípősen annyit tegyen bele. A lisztbe még lehet tenni különböző fűszereket is: majoránna, oregano, bazsalikom.
  5. A csirkeszárnyakat beleforgatjuk a chilis-fokhagymás lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a corn-flakes-be.
  6. Bő olajban fedő alatt lassan sütjük, hogy a hús meg tudjon puhulni és a panír se égjen meg.
  7. A salátához a jégsalátát összetépkedjük, hozzáreszeljük a répát, picit sózzuk.
  8. A tejfölből és a joghurtból mártást készítünk, amit sóval, cukorral, kevés frissen őrölt borssal és citromlével ízesítünk, ráöntjük a salátára, összeforgatjuk vele.








5 megjegyzés:

  1. A KFC csirkeszárnyaknak én is nagy rajongója vagyok:)) Hű de jó a kép :))

    VálaszTörlés
  2. Szeretek erre járni :) Benéznél hozzám vár ott valami :))))

    VálaszTörlés
  3. Gyere hozzám is,nálam is van neked valami :)

    VálaszTörlés
  4. Ez tök jóóóóóó
    Már két napja ugyanezt esszük csak csirkemellből :))))

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket