2010. február 14., vasárnap

Fokhagymás-bazsalikomos spagetti aszalt paradicsommal



A ma esti vacsorához az ötlet a la carte - tól származik. Az alapanyagok megegyeznek, de én kicsit átvariáltam az elkészítés módját. Nem volt időm és kedvem sem a pesto készítéshez, így én csak kisebb darabokra aprítva-tépkedve tettem az alapanyagokat a tésztához. Így is nagyon finom lett, sőt annyira ízlett, hogy máskor is így fogom készíteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki kedveli az olaszos ízvilágot.

Elkészítési idő: 30 perc

Fokhagymás-bazsalikomos spagetti aszalt paradicsommal

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 4-5 szem aszalt paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • parmezán

Elkészítése:

  1. A spagettit enyhén sós, lobogó vízben "al denté"-re, azaz fogkeményre főzzük.
  2. Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a fenyőmagot, ha kicsit megpirult, egy tálkába öntjük, hagyjuk kihűlni.
  3. Ugyanabban a serpenyőben 2 ek olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk,hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. (Lassú tűznél kell csinálni, különben a fokhagyma és a bazsalikom is megég! ) Mikor a bazsalikomlevél kezd fonnyadni hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot és néhány pillanatig együtt pirítjuk őket.
  4. A tűzről levesszük a serpenyőt, hozzákeverjük a kifőtt spagettit, átforgatjuk a fokhagymás-bazsalikomos-aszalt paradicsomos keverékkel és rögtön tálaljuk.
  5. Tetejére szórjuk a pirított fenyőmagot, reszelt parmezánnal bőven meghintve tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket