2010. február 21., vasárnap

Habsipkás barackálom mandulapelyhes csokiágyon



Ez egy hihetetlenül egyszerű, de annál nagyszerűbb édesség. Az utóbbi időben közkívánatra hetente készül nálunk. Nem tudjuk megunni.

Elkészítési idő: 30 perc

Habsipkás barackálom mandulapelyhes csokiágyon

Hozzávalók:

  • 6 db fél őszibarack (konzerv)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 2 tk friss citromlé
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítése:

  1. A barackokat lecsöpögtetjük, kis talpacskát vágunk a domború felükre, hogy jobban megálljanak, tűzálló tálba rakosgatjuk őket.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, citromlével ízesítjük. Csillagcsöves nyomózsákba (vagy helyette a sarkán kilyukasztott nejlonzacskóba) töltjük, a barackok üregébe nyomjuk, megszórjuk a szeletelt mandulával és előmelegített sütőben 200 - 220 C-on kb 6-8 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell, mert a hab könnyen megég.
  3. Közben a felhevített tejszínben felolvasztjuk a csokoládét. A csokoládéöntetet elosztjuk a tányérokon, megszórjuk szeletelt mandulával, ráültetünk 1-1 fél barackot, friss gyümölcsökkel körítve tálaljuk. Porcukorral is meg lehet még hinteni.





2 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket