2010. március 6., szombat

Gesztenyés diplomatapuding




A nevével ellentétben egy gramm puding sincs ebben a fenséges finomságban, ellenben sütés nélkül, gyorsan elkészíthető, mutatós, ideális vendégváró és karácsonyi desszert.

Elkészítési idő: 20 perc
Pihentetés: 8 óra

Gesztenyés diplomatapuding


Hozzávalók:

  • 1 nagy csomag babapiskóta (400 gr)
  • 3 csomag gesztenyemassza (75 dkg)
  • 4 dl habtejszín
  • rum

Elkészítése:

  1. Egy kisebb lábast kiöblítünk hideg vízzel és kereszt alakban kibéleljük átlátszó fóliával úgy, hogy a fólia szélei az edény peremén túl lógjanak.
  2. A kiolvasztott gesztenyemasszákhoz hozzáöntjük a tejszínt és géppel alaposan összedolgozzuk.
  3. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a rumban és a formát kibéleljük úgy, hogy körben és alul is legyen piskóta. Vigyázni kell, a piskóta ne ázzon el, inkább éppen csak kortyintson egy kicsit a rumból.
  4. Egy réteg gesztenyekrém, majd megint piskóta következik, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére piskóta kerüljön!
  5. Egy kistányért helyezünk a piskóta tetejére, egy vízzel teli kis edénykét teszünk rá, ezzel lenyomjuk. Másnapig hűtőbe tesszük, mert ekkorra érnek össze az ízei.
  6. Fogyasztás előtt a folpack segítségével kiemeljük és tányérra borítjuk, tetejére csokimázat csorgatunk, friss gyümölccsel díszítjük.
  7. Csokimáz: kakaópor + porcukor + kicsi tej - összefőzni





3 megjegyzés:

  1. Nagyon csábító! Fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  2. de jó lehet!!-ne,ha enném:-)
    ilyet kell(majd!)készítenem :)

    VálaszTörlés
  3. Holnapra megcsináltam, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz! Itt nagyon guszta!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket