2010. június 17., csütörtök

Caprese saláta




Egy igazán látványos és jellegzetes olasz ízvilágú saláta. Előételnek, vendégvárónak vagy csak egy könnyű esti vacsorának bármikor pillanatok alatt elkészül és nem kell hozzá túl sok minden. Titka a minőségi alapanyagokban rejlik, bivalymozzarellával és jó érett paradicsommal elkészítve fantasztikus ízharmóniát élvezhetünk. Ez az egyik kedvenc nyári salátám, így mindig tartok itthon egy-két csomag mozzarellát, friss bazsalikom és paradicsom pedig megterem a kertecskémben hozzá.

Elkészítési idő: 10 perc

Caprese saláta

Hozzávalók:

  • 3-4 paradicsom
  • 2 mozzarella
  • friss bazsalikom
  • frissen őrölt feketebors
  • balzsamecet
  • extra szűz olívaolaj
  • néhány szem olajbogyó

Elkészítése:

  1. A paradicsomokat és a lecsepegtetett mozzarellát kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk és kör alakban váltakozva kirakjuk egy tányéron.
  2. Kicsit megsózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük, bőven locsolunk rá az olívaolajból és rácsepegtetünk néhány csepp balzsamecetet.
  3. A bazsalikomból egy keveset felaprítunk, ráhintjük a salátára, kirakjuk néhány szem olajbogyóval, tetejét bazsalikomlevelekkel díszítjük.
  4. Azonnal tálaljuk, pirítóssal, de akár csak magában is nagyon - nagyon finom.





3 megjegyzés:

  1. Nem is tudok más mondani, csak, hogy gyönyörű

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon gyönyörű! Pont erre vágyok már napok óta, azt hiszem tudom, mit fogok ma bevásárolni.

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép. Eszméletlen a tálalás!!!!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket