2010. július 23., péntek

Kapros cukkinileves



Ebben a rekkenő hőségben, hogy ne kelljen sok időt a tűzhely mellett tölteni valami egyszerű, hideg levesre vágytam. Gyümölcslevest sokat készítettem az utóbbi napokban, ezért most valami pikáns, krémesen lágy, könnyű levest gondoltam. Néhány napja kaptam két szép házi termesztésű harsogóan zöld cukkinit, amit minden formájában nagyon szeretek. Gyakran készül rántva, grillezve, palacsinta tésztába keverve vagy lecsóba téve és általában krémlevesnek is. Tegnap az uborkakovászolásból kimaradt egy szép nagy csokor friss kapor, hogy ne vesszen kárba az sem, jött az ötlet, hogy beletegyem a levesbe. Tényleg nagyon üdítő lett tőle, a család oda volt érte.

Elkészítési idő: 30 perc

Kapros cukkinileves

Hozzávalók:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 zsenge cukkini
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 citrom
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 cs friss kapor
  • olaj
  • 3-4 ek liszt
  • frissen őrölt bors
  • csipet cukor

Elkészítése:

  1. A cukkiniket a reszelő nagyobbik fokán lereszeljük.
  2. Az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Beletesszük a cukkinit és kis ideig tartó párolás után kevés liszttel megszórjuk, majd a lisztet kicsit lepirítjuk.
  3. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, majd amikor felforrt beletesszük a krémsajtot, csak annyi ideig főzzük, hogy a sajt elolvadjon, de a cukkini ne főljön szét.
  4. A tűzről levéve beleszórjuk az apróra vágott kaprot, hozzáadjuk a csipet cukrot és néhány csepp citromlével pikánsra savanyítjuk.
  5. Jól behűtve tálaljuk.





1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!