2010. december 12., vasárnap

Diós-mogyorós hókifli










Nálunk bizony nincs Karácsony hókifli nélkül. Már az elnevezése is az ünnepi hangulatot juttatja eszembe. Ezidáig mindig a vaníliás változatot készítettem, de az idén úgy gondoltam megreformálom egy kicsit és hogy még finomabb legyen pirított diót és mogyorót teszek a tésztájába. Nem vált hátrányára, sőőőőőt! Egy adagot már szép lassan megeszegettünk (hiába dugtam el, időnként csak előkerült a dobozka a rejtekhelyéről) így ma újra kellett sütnöm, hogy legyen az ünnepekre is. No de most a kulcsot jól eldugtam, így ez az adag biztosan megéri majd a Karácsonyt.

Elkészítési idő: 45 perc

Diós-mogyorós hókifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mogyoró

hempergetéshez:

  • porcukor
  • 1-2 cs bourbon vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. A diót és a mogyorót összeöntjük, száraz serpenyőbe téve kicsit megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd tiszta konyharuhába téve héjukat ledörzsöljük és az egészet megdaráljuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a puha margarinnal,  porcukorral végül a darált dióval-mogyoróval.
  3. Egy elég laza szerkezetű masszát kapunk, ezért kb 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán ceruza vastagságú rudakat sodrunk belőle, kb 6-7 cm-es darabokra vágjuk, kifliket formálunk belőlük.
  4. Közepes hőmérsékletű sütőben egész világosra sütjük (sütőtől függően 8-10 perc) és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, amelyhez a porcukrot összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral.
  5. Sütés közben a kiflicskék kicsit megnőnek és még mindig laza állagúak lesznek, de nem kell megijedni, kicsi állás után a tészta kellő keménységűvé szilárdul.
  6. Ha kihűlt, jól záródó fém dobozba tesszük.
  7. Sokáig eláll, így jó előre el lehet készíteni az ünnepekre.





   

1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!