2010. december 17., péntek

Narancsos forró csoki



Zimankós téli estéken gyakran másra sem vágyom, mint hogy a kedvenc puha, meleg takarómmal, egy jó kis könyvvel és valami forró finomsággal a kezemben bekuporogjak a kedvenc fotelomba. Ilyenkor szoktam ezt a csupa-csoki itókát elkészíteni. Ha akad mellé még egy kis narancsos kuglóf is, az igazán megkoronázza a napomat.

Elkészítési idő: 30 perc

Narancsos forró csoki

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 0,5 liter víz
  • 1 narancs
  • 25 dkg jó minőségű keserű csokoládé
  • 5 cl narancslikőr

Elkészítése:

  1. A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba, a narancs vékonyan lehámozott héját is hozzádobjuk.
  2. Lassú tűzön felforraljuk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk, hogy a narancshéj illóanyagai átjárhassák a tejet.
  3. A narancshéjat kivesszük a tejből, beletördeljük a csokoládét (70%-os étcsokit használtam), állandó kevergetés mellett újra felforraljuk.
  4. Várunk míg kicsit kihűl, hozzákeverjük a narancslikőrt, még melegen poharakba töltjük.
  5. Tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítve kínáljuk.
  6. Bár az eredeti receptben nem szerepel, de egy kevés cukrot is tehetünk bele, mielőtt a poharakba töltjük.






1 megjegyzés:

  1. Bp-en most irtó módon hull a hó. Most jöttem haza a piacról és nagyon jól esne egy ilyen csészével

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket