2010. december 15., szerda

Ünnepi gyertyasütemény





Elkészítési idő: 30 perc

Ünnepi gyertyasütemény

Hozzávalók:
3 darabhoz

  • 1 kerek, 3 lapos kakaós piskótatortalap vagy 4 tojásból sütött kakaós piskóta
  • 20 dkg mogyorókrém

cukormáz:

  • 1 citrom leve
  • 15-20 dkg porcukor

díszítés:

  • 2 darab aszalt füge
  • 3 szem mandula

Elkészítése:

  1. A piskótalapból pogácsaszaggatóval kicsi, kb. 4-5 cm átmérőjű korongokat vágjunk ki.
  2. A lapocskákat mogyorókrémmel megkenjük, 6-8 darabot egymás tetejére helyezünk, a legfelső korong teteje krém nélküli legyen.
  3. A cukormázhoz a citrom levét annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Ebből egy- két evőkanálnyit elsimítunk minden tésztakupac tetején, oly módon, hogy akár a viasz a gyertyán, körben lecsorogjon róla.
  4. A mandulát forró vízzel leöntjük, néhány percig állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, így könnyen le tudjuk a vékony, barna héját húzni.
  5. A fügéket félbevágjuk és minden fél gyümölcsbe egy-egy szem mandulát illesztünk, majd a piskóta-tornyocskák tetejére állítjuk, mintha a gyertya lángja volna.


A fenti receptem a Kifőztük Karácsonyi adománygyűjtő számában megtalálható, melyről részletesen írtam ITT. Az újság még néhány napig, pontosan december 20-ig letölthető INNEN.



Köszönjük az adományokat!




4 megjegyzés:

  1. Ez csodaszep! Mar a szerkeszteskor is megcsodaltam! Gyonyoruuu!!!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda fantasztikus ötlet. Már korábban is megcsodáltam, de most valahog mégszebb, hogy közeleg az Ünnep. Gratulálok. Gyönyörűűűű

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűséges. Nem is tudnám megenni annyira szép :)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket