2011. február 5., szombat

Valentin-napi tejszínes zellerkrémleves pestóval és pármai sonkával



A zellert nyers formájában erőteljes, markáns íze miatt nem nagyon kedvelem. Egyedül a Waldorf-saláta esetében tudok kompromisszumot kötni vele. Viszont a zeller krémleves formájában egy rendkívül ízletes, nagyon hamar elkészíthető finomság, és így már jöhet minden mennyiségben. Nemcsak nagyon egészséges, de az egyik legismertebb afrodiziákum is. Közeleg a Valentin-nap, a szerelem ünnepe, melyre tökéletes választás lehet. Pestóval és sonkával felturbózva különleges ízélmény.

Elkészítési idő: 30 perc

Valentin-napi tejszínes zellerkrémleves pestóval és pármai sonkával 

Hozzávalók:

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg pármai sonka
  • pestó
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a felkockázott zellert és burgonyát, kicsit még együtt pirítjuk tovább, sózzuk és felöntjük a húslevessel.
  2. Ha a zöldségek megpuhultak, lehúzzuk az edényt a tűzről és botmixerrel pürésítjük a levest.
  3. A tűzre visszatéve folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt és jól összeforraljuk.
  4. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük - vagy jelen esetben egy szív alakú kiszúróval kivágjuk - és egy serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütjük.
  5. A levest forrón tálaljuk. Tetejét meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, rákanalazunk egy kis pestót és megszórjuk a sonkacsíkokkal.





6 megjegyzés:

  1. Ez igen!A zellerkrémlevest mi is szeretjük mert egészséges.De így tálalva nagyon különleges is.Ötcsillagos!!!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ötlet, micsoda gyönyörűség

    VálaszTörlés
  3. Jaj Nea ! Egy gyönyörűűűűű - Nekem valentin nap eltt is jöhetne :) Nagyon ízléses, gusztusos.

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket