2011. március 5., szombat

Görög rakott krumpli




Nemrégiben kellemes meglepetésben volt részem. Egy kedves e-mail-ben megkeresett a kecskeméti Fűszeráruház cégvezetője és felajánlott egy általam kiválasztott fűszercsomagot. Én a görög fűszercsomagot választottam, hiszen nagyom szeretem a görög konyhát. Amint megérkezett rögtön ki is próbáltam, így készült ez a finom egytálétel. Ez semmiben sem hasonlít a mi remek rakott krumplinkra, egész más ízvilágot képvisel. Egyébként a fűszeráruházban a mi magyaros fűszereink mellett megtalálhatók az összes nagy nemzetközi konyhák különleges fűszerei és olajai is, tehát szinte bármi beszerezhető náluk. Megújuló receptekkel és árukészlettel várnak minden látogatót.

Elkészítési idő:  90 perc

Görög rakott krumpli

Hozzávalók:


  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg feta sajt
  • kevés liszt
  • 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
  • pár szem fekete magozott olajbogyó
  • görög fűszerkeverék
  • bors
  • pirospaprika
  • friss rozmaring


Elkészítése:


  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és görög fűszerkeverékkel.
  3. Kevés liszttel meghintjük, majd a tejet és a tejszínt is ráöntjük, összeforraljuk a hússal, megvárjuk, míg besűrűsödik.
  4. Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára terítjük a meghámozott, felkarikázott főtt burgonyát.
  5. Ráöntjük a húsos masszát.
  6. A tetején elmorzsoljuk a feta sajtot és szépen kirakosgatjuk a színes paprikacsíkokkal.
  7. 180 C-on kb. 50 percig sütjük.
  8. Tálalásnál olajbogyóval és friss rozmaringgal díszítjük.






5 megjegyzés:

  1. ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓIsteni és görög!!!

    VálaszTörlés
  2. Nea!
    Nagyon jó kis ízkombináció:-))
    A honlapjukat a múltkor átböngésztem és nagyon tetszett:-)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a görög konyhát! És ez valami fantasztikusan guszta :)

    VálaszTörlés
  4. Istenien néz ki, nagyon guszta

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket