2011. március 8., kedd

Kínai édes-savanyú csirke







És ahogy tegnap ígértem ezzel az étellel folytatódik a kínai ízek fenséges kavalkádja. Talán a legismertebb és legközkedveltebb csirkeétel. Különleges ízvilágával engem mindig elvarázsol. De hogy a desszert se hiányozzon, legközelebb a kihagyhatatlan sült banán receptjével jelentkezem.

Elkészítési idő: 30 perc

Kínai édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
  • 1 friss ananász vagy 1 darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek. ketchup
  • 2 ek. rizsecet (esetleg fehérborecet)
  • 2 ek. worcestershire szósz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • keményítő
  • olaj

Elkészítése:

  1. Először mindent előkészítünk, hogy az alapanyagok kéznél legyenek, mert a wokba folyamatosan adagoljuk majd őket.
  2. A hagymát nem túl vékonyan szálasra vágjuk, a csirkehúst és a paprikákat vékonyan felcsíkozzuk.
  3. A ketchupot, az ecetet, a worcestershire szószt és a szójamártást a cukorral egy tálkában összekeverjük.
  4. Az ananászról leöntjük a levet és jól lecsöpögtetjük, ha friss, akkor a húsát kis kockákra vágjuk.
  5. Miután túl vagyunk az előkészítésen hozzálátunk az elkészítéshez:
  6. A tojást felverjük, hozzáadunk egy kis vizet, sót és cukrot, beleforgatjuk a felcsíkozott húst, majd meghintjük 2 evőkanál keményítővel.
  7. Felforrósítjuk a wokot és kevés olajat öntünk bele, beledobjuk a húst és állandóan kevergetve körös-körül megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
  8. A wokba még egy kis olajat öntünk, beleszórjuk a hagymát, majd a paprikákat és az ananászt, kis ideig együtt sütjük, míg a paprika ress-ropogósra nem pirul, majd kiszedjük mindezt a hús mellé.
  9. A wokba beleöntjük a ketchupos mártást és felforraljuk.
  10. Közben 1 evőkanál keményítőt simára keverünk 2,5 dl vízzel és a mártáshoz adjuk, ezzel is felforraljuk. 
  11. Visszatesszük a húst és a zöldségeket, összeforgatva összemelegítjük.
  12. Rizzsel, forrón tálaljuk.









2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus, most eláztattam a billentyűzetet :)

    VálaszTörlés
  2. Júúúúúúúúúúúúj még nagyon korááááááááááán van !!!!!! és hangosan korog a gyomrom.
    Fantasztikus, és hogy én mennyire imádom !!!!!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket