2011. március 28., hétfő

Sajtos-tejszínes póréhagyma krémleves




Az üzletek polcai roskadoznak a friss, dundi, zsenge póréhagymáktól. Családunkban a közkedvelt ételek sorába tartoznak a hagymalevesek. Inkább téli ételnek számít, jó forrón fogyasztva segít a megfázásos tüneteket enyhíteni magas C vitamin tartalmának köszönhetően. Mi szívesen fogyasztjuk ilyenkor is. Nem utolsó szempont a készítésénél, hogy gyorsan elkészülő, kis költségvetésű, mégis tartalmas leves.

Elkészítési idő: 30 perc

Sajtos-tejszínes póréhagyma krémleves 

Hozzávalók:

  • 2 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tubusos Boci sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 liter erőleves
  • 1 púpozott ek. liszt
  • füstölt sajt

Elkészítése:

  1. A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, kevés vajon félpuhára dinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az erőlevessel felöntve 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a krémsajtokat, a tejszínt és a lisztet, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzre és addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
  4. Forrón, reszelt füstölt sajttal megszórva, pirítóssal tálaljuk.





3 megjegyzés:

  1. Igazi tavaszi szinkavalkád, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Kukkants be hozzám, szeretnélek meginvitálni az "egy jó szó" játékba!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket