2011. április 8., péntek

Húsos rakott tészta



Valami gyorsan elkészülő tésztás vacsorára gondoltam ma estére. Az itthon fellelhető maradékokból először a bolognai jó választásnak tűnt, de aztán eszembe jutott, hogy az Anyukám gyakran készítette gyerekkoromban ezt a rakott változatot nekünk. Gyorsan előkerestem a receptjét, szerencsére minden hozzávaló volt a hűtőben így a tervemet megváltoztattam és ez készült. Nem tartott tovább, mint bármilyen szószos tésztát elkészíteni, viszont merem állítani, hogy a hús-zöldség párosítás a tejfölben sült tésztával, ropogós sajtkéreggel a tetején mennyei volt.

Elkészítési idő: 60 perc

Húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 25 dkg spagetti vagy makaróni
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika (aki nem szereti a csípőset, az tegyen bele sárga paprikát)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj

Elkészítése:

  1. Kevés olajon puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára lesütjük.
  2. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.
  3. Egy tűzálló tál alját kikenünk a pörkölt szaftjával, erre egy sor főtt tésztát teszünk, rásimítjuk a darált pörkölt felét, kirakjuk a nyers, karikára vágott paradicsom és zöldpaprika karikákkal.
  4. Kissé megsózzuk, bőven meglocsoljuk tejföllel és meghintjük reszelt sajttal.
  5. A tészta másik felével és a pörkölttel folytatjuk a rétegezést.
  6. Újra paradicsom és zöldpaprika karikák, sózás, tejföl és reszelt sajt.
  7. A tetejére tészta kerüljön, amit bevonunk a tejföllel és a maradék sajtot ráreszeljük.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt ropogósra pirul.








4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, elnyerte nagyon a tetszésemet így rövidesen kipróbálásra kerül!/röviden:biztos finom/

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű tálalás,nagyon guszta étel!

    VálaszTörlés
  3. Gyakran kerül nálunk is asztalra. De eddig még paradicsomot és paprikát nem tettem bele. Ki fogom így is próbálni. :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!