2011. május 6., péntek

Mediterrán krumplisaláta



Megérkeztek a tavaszi zsengék. Egyik nagy favoritom közülük az újburgonya. Libazsíron párolt petrezselymes újburgonyán például napokig el tudnék lenni. Ez is egy gyors és egyszerű recept, nem igényel sok alapanyagot, csak néhány mediterrán hozzávalót és máris különleges kulináris élményben lehet részünk. Így önmagában is nagyon finom, de nyári grillpartikon grillezett húsok köreteként kihagyhatatlan.

Elkészítési idő: 30 perc

Mediterrán krumplisaláta

Hozzávalók:


  • 30 dkg apró szemű burgonya (újkrumpli vagy kifliburgonya)
  • 5 dkg fekete, magozott olajbogyó
  • 5-6 szem aszalt paradicsom
  • 3 ek olaj az aszalt paradicsom olajából
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • citromlé
  • friss bazsalikomlevél
  • őrölt bors


Elkészítése:


  1. A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, mikor kihűlt kisebb darabokra vágjuk.
  2. Közben felkarikázzuk az olajbogyót, felcsíkozzuk az aszalt paradicsomot, apróra összetépkedjük a bazsalikomleveleket.
  3. Az öntethez összekeverjük az olajat a reszelt fokhagymával és citromlével, sózzuk, borsozzuk.
  4. A burgonyához hozzákeverjük az olajbogyót, aszalt paradicsomot és bazsalikomleveleket, az öntettel leöntjük, összeforgatjuk, frissen tálaljuk.






3 megjegyzés:

  1. Igazán finom hangulatos étel

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, igazi tavaszi hangulatot ad maga a kép, az íze pedig biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Nagggyon jól ez ki ez a saláta!!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket