2011. május 1., vasárnap

Tejszínes, tarjás, gombás spagetti




A húsvét elmúlt és nálunk a korábban megszokottnál több sonka maradt. Egy vírusfertőzés miatt az egész család az ágyat nyomta, alig fogyott valami a sonkából, kalácsból és a süteményekből is. Azokból, amit lehetett lefagyasztottam. De a sonka nagy része ott lapult a hűtő alsó polcán, gondoltam ma már hasznosítani kellene, mert megromlik. Így improvizáltam ezt az egyszerű tészta ételt.

Elkészítési idő: 30 perc

Tejszínes, tarjás, gombás spagetti

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt főtt tarja vagy főtt sonka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl tejszín
  • reszelt sajt
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • kevés liszt
  • őrölt bors
  • oreganó

Elkészítése:

  1. A spagettit, enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, rádobjuk a vékonyra felszeletelt gombát, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tarját vagy a sonkát kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a gombához, a sűrített paradicsomot hozzákeverjük és picit lepirítjuk, sóval, borssal, oreganóval fűszerezzük, kevés vizet adva hozzá az egészet jól összerotyogtatjuk.
  4. Kevés liszttel megszórjuk, ráöntjük a tejszínt és még egyszer összefőzzük.
  5. A forró spagettire rámerjük a mártás, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.







4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, valakinél ma már ezzel a variációval készült tésztás ételt olvastam! Nagyon finom lehet. Nagyon jó lett a megújult portálod!

    VálaszTörlés
  2. Remélem azóta mindenki meggyógyult már?! Sajna én is az ágyat nyomtam az ünnepekkor. :-( Nagyon guszta, és ötletes finomságot készítettél. Szívesen megkóstolnám! :-D

    VálaszTörlés
  3. Éva köszönöm!

    Mézikém, így utólag is köszönöm a húsvéti üdvözletedet. Bízom benne, hogy azóta te is meggyógyultál, mi már lábadozunk.

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jó a fejléced és a tészta is isteni lehet

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket