2011. június 10., péntek

Olívás-balzsamecetes paradicsomsaláta




A nyári kedvenc salátáim egyike. Végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Fontos, hogy édes, zamatos, nap érlelte paradicsomból készüljön. Grillezett húsok mellé színében és ízében is remekül illik.

Elkészítési idő: 10 perc

Olívás-balzsamecetes paradicsomsaláta

Hozzávalók:


  • 6 nagy, kemény paradicsom
  • 1 nagy lilahagyma
  • 2 ek  olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 kk cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • frissen őrölt bors
  • néhány szem magozott fekete olajbogyó
  • feta sajt


Elkészítése:


  • A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, karikákra szeleteljük és egy mély tálba tesszük.
  • A lilahagymát fél karikákra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk.
  • Az olívaolajban elkeverjük a balzsamecetet és a cukrot.
  • Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az ecetes-olajos keveréket, lazán összeforgatjuk a salátával.
  • Behűtjük egy fél órára, tálalás előtt olajbogyót és fetát teszünk a tetejére.





1 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket