2011. július 30., szombat

Mandulás-barackos lepény




Ez a sütemény biztos siker azok számára is akik csak most kezdenek ismerkedni a sütés tudományával. Nagy szakértelmet nem igényel, a "hamar összedobható" kategóriába tartozik. Nagyon mutatós és el sem lehet rontani. A küllemén túl, az ízét tekintve egy igazi nyári csoda.

Elkészítési idő: 50 perc

Mandulás-barackos lepény 

Hozzávalók:


  • 12 szem sárgabarack
  • 12 szem hámozott mandula
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl rum
  • fahéjas porcukor


Elkészítése:


  1. A sárgabarackokat megmossuk, leforrázzuk, héját, magját eltávolítjuk, félbevágjuk.
  2. Porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük a puha margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel váltakozva kanalanként a cukros tojáskrémhez keverjük, végül hozzáadjuk a rumot is.
  4. Kb 24 x 34 cm-es vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, magházukkal felfelé belenyomkodjuk a fél barackokat, a mag helyére 1-1 szem mandulát teszünk.
  5. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, tálalás előtt a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk.






5 megjegyzés:

  1. Könnyű, finom, guszta! Szeretem :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és igen finom ez a fajta sütemény, ismerem és szoktam sütni!

    VálaszTörlés
  3. A Nagymamám, a befőttet tette hasonlóan el, hogy a megtör mag belsejét, visszatette a "helyére",nagyon finomnak látszik :)
    Megszeretnélek ajándékozni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jol nez ki mintahogy minden fotod a blogodban.Nagyon szep a blogod es a receptek is kitunoek.Szivesen toltok sok idot a blogodat nezegetve,nagyon szeretem! Kivanok sok sikert tovabbra is,es kerlek,tegyel meg sok jo receptet...

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket