2011. július 21., csütörtök

Padlizsános-paradicsomos penne




"La pasta e basta." Szól az olasz mondás, mely szerint elég a tésztából. Rám vonatkoztatva sajnos egyáltalán nem helytálló ez a mondás, mert imádom a tésztákat. Valahogy úgy vagyok velük, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Mindegy, hogy kerek, rövid vagy hosszú, széles vagy kagylóformájú, csak tészta legyen. Hússal vagy zöldséggel, rakottan, magyarosan vagy olaszosan mindig egy gyorsan bevethető, akár konyhai maradékok felhasználásával is változatosan elkészíthető hálás alapanyag. Ma húsra nem vágytunk, így egy kicsit görögös ízvilágú, zöldséges változat került az asztalunkra.

Elkészítési idő: 45 perc

Padlizsános-paradicsomos penne

Hozzávalók:


  • 2 kisebb padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg penne tészta
  • 10 dkg feta
  • friss bazsalikom
  • őrölt bors
  • liszt
  • olívaolaj


Elkészítése:


  1. A padlizsánt megmossuk, héjastól 1 cm-es karikákra szeleteljük, megsózzuk és megvárjuk míg levet ereszt.
  2. A penne tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
  3. Közben a paradicsomok héját keresztben bevagdossuk, előbb forró majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjat és a paradicsomot felaprítjuk.
  4. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt mártássá sűrítjük.
  5. A padlizsánokat papírtörlővel leitatjuk, lisztbe forgatjuk, kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, konyhai papírtörlőre kiszedve a felesleges olajat leitatjuk róluk.
  6. A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomos szósszal és a padlizsánszeletekkel, tányérra adagoljuk, tetejét felkockázott vagy szétmorzsolt feta sajttal megszórjuk, apróra vágott friss bazsalikommal meghintve tálaljuk.






6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta látványra is, de íze is biztos nagyon finom! Szeretem én is tésztákat bár még ilyet nem készítettem!

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik. Kellemes összeállítás! :)

    VálaszTörlés
  3. Feltétlenül ki kell próbáljam, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon szeretem a tésztákat.

    VálaszTörlés
  5. Ez annyira jól néz ki, hogy muszáj kipróbálnom, pedig én nem (tudok) főzni. Csorog a nyálam

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket