2011. december 27., kedd

Blogszülinap ünnepi gesztenyés tortával




Ma 2 éves lett a blogom. Számvetést az elmúlt két évről - mint ahogy tavaly - idén sem készítettem. Bár a statisztikák megmutatják, hogy a kezdetektől hány országból, hány látogatóm volt, úgy hiszem nem ez a fontos. Az igazi örömöt számomra  az a sok visszajelzés jelenti, amikor az olvasóim örömmel újságolják,  hogy  a  receptjeim  alapján elkészített étel vagy sütemény mennyire jól sikerült és milyen nagyon ízlett a családnak vagy a vendégeknek. Külföldön élő honfitársainktól is gyakran kapok nagyon kedves e-mail-eket. Sokan írják, örömmel tölti el őket, hogy rátaláltak a blogomra és azon belül olyan elfeledett ízekre,
receptekre, melyet még nagymamájuk, édesanyjuk készített nekik gyermekkorukban. Sokszor sírva kóstolják újra a régi ízeket.

 Különösen örülök, mikor gasztroblogger kolleginák főznek a recepttáramból és olyan elismeréssel szólnak egy-egy általam megalkotott ízvilágról, mint ahogy Gizi, akit igen nagyra becsülök, mert kifogyhatatlan az ötletekből és azok megvalósításán naponta fáradozik. Aztán még nem is beszéltem arról a sok felkérésről, amiket  különböző gasztro témájú újságoktól, női lapoktól vagy portáloktól, fűszeráruházaktól vagy a gasztrobloggerek közt közismert "nagy nevek"-től kapok. Azt hiszem, ha ezek után már semmi más nem történik velem és a bloggal, akkor is elégedettnek érezhetem magam.

Ezúton is mindenkinek szeretném megköszönni, aki naponta látogat, vagy csak néha-néha jön, vagy talán csak egyetlen egyszer hagy egy kommentet, egy hozzászólást, hogy jelen van az én és a blogom életében.

Születésnapra pedig egy valódi torta is dukál. Bár csak képzeletben tudok mindenkit egy szelettel megkínálni belőle, aki erre jár, azért fogadja sok szeretettel tőlem. 

A torta receptje Gesztenyé-től származik, az alkalomhoz illően én átkereszteltem ünnepi tortának, de mindegy hogy is nevezzük, mert így is - úgy is eszméletlenül finom.   

Elkészítési idő:  30 perc

Ünnepi gesztenyés torta

Hozzávalók: 

  • 2 csomag babapiskóta
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl folyós tejszín
  • tej
  • rum 

mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj 

díszítéshez:

  • marcipán

Elkészítése: 

  1. Először elkészítjük a krémet:  a gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponéval, tejszínnel és az ízlés szerinti, de legalább 1 ek-nyi  rummal.
  2. Egy kisebb tálat keresztben kibélelünk folpackkal.
  3. A tejbe beleöntünk ízlés szerint egy kis rumot és a babapiskótákat épphogy csak belemártva (ne ázzon el!) sorba kirakjuk vele a tál oldalát, majd az alját is.
  4. Rásimítjuk a krém felét, megint rumos tejbe áztatott piskóta, majd a maradék krém. Tetejére piskóta kerüljön.
  5. Ráhajtjuk a fóliát, kis tányérral lefedve betesszük a hűtőbe másnapig.
  6. Egy tányért teszünk a tál tetejére, megfordítjuk, óvatosan kiborítjuk rá a süteményt, lehúzzuk róla a folpackot.
  7. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat, majd ha kissé kihűlt, rákenjük a tortára, hűtőben kis ideig dermedni hagyjuk.
  8. Tálalás előtt marcipán csillagocskákkal díszítjük, tortaként szeleteljük, tejszínhabbal kínáljuk.


10 megjegyzés:

  1. Gratulálok a blogszülinapod alkalmából! További sok sikert és jó blogírást kívánok ! A tortád nagyon finom lehet, guszta!

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot kívánok! Nagyon csini a szülinapi torta, biztos fini is.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a blog szülinapjához:) A torta gyönyörű lett. További örömteli blogolást és sütés-főzést kívánok:)

    VálaszTörlés
  4. Áááááááááááááááá!!! Véletlenek, ha találkoznak :-DDD

    Boldog szülinapot kívánok :-)))

    VálaszTörlés
  5. Nea!
    Boldog blogszülinapot, annak pedig különösen 9örülök, hogy az én tortámmal ünnepelted:-)))
    Nálunk is nagy kedvenc:-))

    VálaszTörlés
  6. Boldog blogszülinapot, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  7. Boldog blogszülinapot kedves Nea! :)
    A torta gyönyörű lett! :)

    VálaszTörlés
  8. Utólag is boldog blogszülinapot kívánok kedves Nea ! Csak a FB-on láttam, itt már nem volt időm nézelődni az ünnepi hajtásban. További jó sütés-főzést és sok sikert kívánok a blogodhoz ! Szeretettel : Mariann

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!