2011. december 7., szerda

Karácsonyi puncs



A beigli mellé jól esne egy finom, fűszeres karácsonyi puncs?  Recept a Büfében.


Mivel aBüfé honlap jó ideje nem üzemel és így karácsony közeledtével nagyon sokan írtatok, hogy szeretnétek elkészíteni,  így begépelem a receptjét. Garantáltan ízleni fog, sok sikert hozzá!


Karácsonyi puncs

Hozzávalók:

  • 5 dl vörösbor
  • 2,5 dl rum
  • 2 dl almalé
  • 5 dl gyümölcstea  (pirosbogyós gyümölcsökből a legfinomabb)
  • 2 narancs
  • 1 citrom
  • 5 evőkanál méz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint (kb. 30-40 dkg)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • néhány szegfűszeg

Elkészítése: 

  1. A teafiltert leforrázuk, 8-10 percig állni hagyjuk, majd a cukrot felfőzzük benne.
  2. Hozzákeverjük a mézet, fűszereket, vaníliás cukrot, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Hozzáöntjük az almalevet, a rumot és a borokat, belefacsarjuk a citrom és a narancsok levét, újra felmelegítjük, leszűrjük, forrón kínáljuk.
  4. Narancs és citromkarikákkal, egész fahéjrúddal díszítjük.





1 megjegyzés:

  1. Bizony jól esne! Nagyon finom lehet, még nem ittam ilyen italt! A kép nagyon csábító!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!