2012. április 20., péntek

Majonézes-snidlinges tojáskrém kapribogyóval




Hét közben a kapkodós reggeleken nem sok idő jut egy finom reggeli elkészítésére, az indulásra összpontosul a figyelem. A hétvégéken  azonban más a helyzet, ekkor megadjuk a módját a napindító első étkezésnek. Kényelmesen, terített asztal mellett, ráérősen reggelizünk. Ilyenkor szeretünk valamilyen melegszendvicset vagy különféle kencéket, krémeket fogyasztani. Ilyen a tojáskrém is, amit elég gyakran készítek és viszonylag sokféleképpen szoktam variálni, hogy ne legyen unalmas. Azt teszek bele, amit éppen itthon találok vagy ami "zseniális ötlet"-ként felvillan a gondolataimban. Van amikor medvehagyma és túró kerül bele vagy chili és parmezán, de finom vajjal vagy tejföllel és zöld fűszerekkel  elkészítve is.  Van amikor apróra vágott téliszalámit, sonkát, uborkát keverek hozzá, úgyis nagyon eteti magát. Most ez a kapribogyótól kicsit pikáns ízvilágú került terítékre. Ez is szinte pillantok alatt elfogyott.  

Elkészítési idő: 20 perc

Majonézes snidlinges tojáskrém

Hozzávalók:

  • 8 főtt tojás
  • 1-2 ek  majonéz
  • 1 ek  mustár
  • 2 ek  kapribogyó
  • snidling
  • só 
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk és apróra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, az apróra vágott kapribogyót és snidlinget, sózzuk, borsozzuk. Krémes állagúra kikeverjük.
  3. Rozskenyeret pirítunk, ráhalmozzuk a tojáskrémet, a tetejét még megszórjuk kapribogyóval. 
  4. Ha 1-2 órát áll jobban összeérnek az ízei.
  5. Lilahagymával, paradicsommal, retekkel fogyasztjuk.   







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket