2012. május 20., vasárnap

Sajtos stangli







A sajtos rágcsák nálunk nagyon kelendőek. Általában jó nagy adagokat szoktam sütni belőlük, kipakolom egy nagy tálba, a konyha asztal közepére teszem, és a nap folyamán jártunkban - keltünkben szép lassan elcsipegetjük a  tetemes mennyiséget.  Van egy kedvenc, nagyon egyszerű - bár annak ellenére nagyon finom - receptem ITT, de ez most No Salty -tól való. Tényleg istenien omlós és ízletes.  Saját ízlésünknek megfelelően változtattam picikét rajta, több sóval ill. köménymag nélkül készült, viszont rengeteg sajttal a tetején.    

Elkészítési idő: 45 perc

Sajtos stangli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt (fele rétes - fele sima)
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • kevés tej
  • pici cukor
  • 1 kisdoboz tejföl (175 gr)
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 tk só


kenéshez:

  • 1 egész tojás


Elkészítése:

  1. Az élesztőt kevés langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, zsírt, tojássárgákat, tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot, sót és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát alaposan összedolgozzuk, negyed órát pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, rudakat vágunk belőle, megkenjük a kissé felvert egész tojással, rászórjuk a maradék sajtot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.     





2 megjegyzés:

  1. Mondtam már, hogy imádom a színes és hangulatos fotóidat?? :D
    De a stanglid is szuper! :P

    VálaszTörlés
  2. Tényleg csodás fotók, édesek a porcelánok! A sajtosról már nem is beszélek...Ha lehetne, lenyúlnám az asztalról azt a köteget! :o)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket