2012. június 30., szombat

Nyári saláta






Ezt a salátát azért szeretem, mert az összes nyári kedvenc zöldségem benne találtatik. Továbbá, mert nagyon jól illik rántott zöldségekhez, sült és grillezett húsok mellé, ami ilyenkor nyáron gyakran készül nálunk. A szeletelésen kívül nagy tudomány nem kell az elkészítéséhez, pillanatok alatt összeállítható bármikor, hisz az összes alapanyag megtalálható hozzá a kertben vagy akár a hűtőszekrényben is. Meleg szívvel, de jó hidegen ajánlom!   

Elkészítési idő: 10 perc

Nyári saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy lilahagyma
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fehér paprika
  • 3-4 nagy paradicsom
  • néhány karika zöldpaprika
  • petrezselyem

ecetes léhez:

  • víz
  • cukor
  • ecet


Elkészítése:

  1. Először elkészítjük a levet, a szokásos módon, ahogy a salátához szoktuk. A vízbe belekeverjük az ecetet, sót és a cukrot.
  2. A lilahagymát és a paradicsomot vékony fél-karikákra, a paprikákat is vékony karikákra vágjuk.
  3. Egy mély tálba lerétegezzük a hagymát, fehér paprikát, paradicsomot
  4. Felöntjük az ecetes-cukros lével. 
  5. Tetejére néhány karika csípős zöldpaprikát teszünk, végül apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  6. 1-2 órára behűtjük.    








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket