2012. szeptember 19., szerda

Joghurtos-szilvás pite













Szuper könnyű, gyors és elképesztően finom. Most éppen szilvából készült, de bármilyen idény gyümölcs jó hozzá. A kevert sütik közül nálam az egyik legjobb a maga nemében. Finom szaftos, de nem túl édes. Olyan igazi nagymamás süti délutáni nassoláshoz, amit nem lehet abbahagyni csak ha már elfogyott.

Elkészítési idő: 70 perc

Joghurtos-szilvás pite 

Hozzávalók:


  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg méz
  • 2 tojás
  • 2,5 dl joghurt
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • őrölt fahéj
  • 3-4 ek barna nádcukor

  • kevés vaj a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:


  1. A sütemény készítésénél fontos, hogy minden összetevő szoba hőmérsékletű legyen, ezért az alapanyagokat 1 órával az elkészítés előtt vegyük elő a hűtőből, kamrából.
  2. Egy edénybe összeöntjük a száraz anyagokat: lisztet, porcukrot, csipet sót, sütőport, szódabikarbónát. 
  3. Átszitáljuk.
  4. Egy másik edénybe beletesszük a nedves anyagokat: tojást, mézet, joghurtot, olajat. Összekeverjük.
  5. Összeöntjük a nedves anyagokat a szárazzal, egy irányba keverjük, míg egyneművé nem válik.
  6. A tésztát vajazott, lisztezett kb 20x30 cm-es tepsibe öntjük, tetején elrendezzük a megmosott, kimagozott szilvákat, vágott felükkel felfelé. 
  7. Megszórjuk őrölt fahéjjal, kevés barna nádcukorral.
  8. 180°C-on kb 50 percig sütjük.
  9. Még melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.








3 megjegyzés:

  1. Megint csak a fotót látom először, és csak utána a témát...Fantasztikus mindkettő! Úgy veszem észre, hogy most a blogokon a szilva tombol... :o)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól néz ki! Pont az ilyen jellegű sütiket szeretjük a legjobban. :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de tetszik! A sütid is meg a fotók is... :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!