2012. október 30., kedd

Boszorkányujjak véresen







Halloween a Mindenszentek előtti estét jelenti, mely a kóbor lelkek éjszakája. Ősi kelta ünnep volt, a kelta törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet. A hiedelem szerint halloween napján kitárulnak a temetők kapujai, a holt lelkek útra kélnek, meglátogatják egykori otthonaikat és megpróbálnak visszatérni a világba. Erre az alkalomra sütöttem ezt az igazán hátborzongató süteményt. Szerintem igazán rémesre és véresre sikeredett. Félidőben benéztem a sütőbe, hát mit mondjak, furcsa érzés vett erőt rajtam, hogy "véres ujjakat" sütögetek. Na de ha a látványtól elvonatkoztatunk, és csak az ízre koncentrálunk, akkor az ujjacskát rövid időn belül eltünedeznek a tányérról.   

Elkészítési idő: 45 perc

Boszorkányujjak véresen

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg őrölt mandula vagy dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg egész hámozatlan mandula

Elkészítése:

  1. A lisztet, vajat, őrölt mandulát, cukrot, sót és a tojásokat összegyúrjuk.
  2. A tésztát feldaraboljuk, ujjnyi széles, kb 10 cm hosszú hengereket formálunk belőle.
  3. Ujjformára alakítjuk, "bütyköket" formázunk rá, éles késsel barázdákat húzunk, hogy élethűbb legyen.
  4. Az ujjak végébe nyomjuk a mandulát, melyet piros színű lekvárral rögzítünk a tésztához.
  5. Előmelegített 180°C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.







1 megjegyzés:

  1. Tényleg rémisztőek. Vén banya mancsok...:o) Azért egyet a számba vennék! :o)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket