2013. január 22., kedd

Brokkolis, sonkás penne sajtmártással













A hűtőben talált maradékok eltüntetése céljából készült ma ebédre az a tészta-étel. Mikor már csak egy kicsi van ebből is, abból is, na akkor készülnek a "mindent bele" variációk. A rakott tészta azért jó, mert mindent bele lehet tenni, amit otthon találunk, aztán a sütőben szépen összesül, a ropogósra sült aranybarna sajtkéreg alatt pedig ott lapul a mennyei ízkavalkád. Ma a hús kimaradt belőle, mert néha kellenek a húsmentes napok is, de az íze kedvéért egy kis füstölt sonkát tettem bele. Nagyon jó kis ebédünk volt.

Elkészítési idő: 45 perc

Brokkolis, sonkás penne sajtmártással

Hozzávalók:


  • 50 dkg penne tészta
  • 60 dkg brokkoli
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg krémsajt
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 25 dkg trappista sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd egy sütőedénybe öntjük.
  2. Az apróra vágott brokkoli fejeket ress-ropogósra főzzük, leszűrjük, egyenletesen ráborítjuk a tésztára.
  3. A tejszínt és a krémsajtot a tűzön összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A felcsíkozott paprikát és a kisebb darabokra tépkedett sonkát elrendezzük a tésztán, leöntjük a tejszínes sajtmártással.
  5. A tetejére ráreszeljük a sajtot, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.





3 megjegyzés:

  1. De nagyon jól néz ki, guszta! Az íze biztosan nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nea!
    Nagy szeget ütöttél a fejembe...
    Ma véletlenül néztem meg a blogstatisztikát és elcsodálkoztam, ma 74 képemet vitték el recept nélkül. Ilyenkor én mit tehetek?
    Hm, még tőlem is? Most igazán átérzem ami Veled is megtörtént.
    Ha majd hazajön a lányom megkérem tanítson meg hogyan kodoljam le a képeimet.

    VálaszTörlés
  3. Azok a csőtészta sorok alul! Nagyon ötletes recept! Máris eltettem, egyszer előhúzom, az biztos. Remek képek megint!

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!