2013. május 9., csütörtök

Excalibur saláta














Ma az egészséges táplálkozás jegyében egy igazán szemet gyönyörködtető, friss, ropogós, vitaminokban és ízekben gazdag salátát készítettem magamnak ebédre. Ezt a salátát már nagyon régen kinéztem SEDITH-nél és mivel már minden friss primőr kapható hozzá, nem vártam tovább az elkészítésével, annál inkább nem, mivel szűk negyed óra alatt már kész is voltam vele. Egyedül a telemeát nem tudtam beszerezni, bár nem tudom nálunk kapható-e egyáltalán ez a sajt-féle, én még soha nem találkoztam vele, azzal is szívesen megkóstolnám. Edittől tudom, hogy ez finom saláta az Excalibur Középkori Lovagi Étterem salátája. Sokszor fogom még készíteni, mert nagyon ízlett. Köszönöm Editnek a receptet.  

Elkészítési idő: 15 perc

Excalibur saláta

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta (nálam jégsaláta)
  • 1 kisebb uborka
  • 2 kisebb paradicsom (nálam 6-8 szem koktél paradicsom negyedekbe vágva)
  • 1 kisebb paprika
  • 10 dkg feta
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 főtt tojás
  • 5-6 szem fekete, magozott olajbogyó
  • 2 citromszelet

öntet:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet


Elkészítése:

  1. A salátát megmossuk, leszárítjuk, vékonyra metéljük.
  2. Az uborkát, paradicsomot, paprikát, a sajtot és a sonkát kb 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a lila hagymát felkarikázzuk.
  3. A saláta hozzávalóit lazán összeforgatjuk.
  4. Talpas kelyhekbe, öblös poharakba vagy szép üvegtálba tesszük.
  5. Tetejét citromszeletekkel, olívabogyóval, negyed főtt tojással díszítjük.
  6. Az öntethez az olívaolajat és a balzsamecetet simára keverjük és külön tálkában kínáljuk a salátához.
  7. Sót mindenki ízlése szerint szórhat a salátájára.








6 megjegyzés:

  1. De jó:) Jó néhányszor jártam én is az Excalibur Lovagi Étteremben Marosvásárhelyen, mindig fatálon hozzák a több személyes kaját, kézzel kell enni, de nagyon jól főznek:)

    Ötletes a pohárban tálalás:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de örülök, hoyg ízlett, és annyira szépen tálaltad! :)
    Ha fetát használtál hozzá, akkor tökéletes. A telemea ugyanis a mi fetánk.:) Sokan azt mondják, hoyg nagyon különböznek, pedig szerintem nincs nagy különbség. Én viszont mindig leírom mindkét nevét, mert ha magyarországi valaki olvassa, nem biztos, hogy tudja, mi a telemea, az erdélyiek közül pedig nem mindenki ismeri a fetát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edit, köszönöm az információt!

      Törlés
  3. Nagyon szép és nagyon finom lehet! Egy pohárkával most biztos hogy ellennék egy ideig!:)

    VálaszTörlés
  4. De szép színes! Most én is épp salátát szeretnék készíteni... mert megérdemlem. :))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!