2013. július 25., csütörtök

Kapribogyós, mozzarellás paradicsomsaláta










Hankka blogja 2 éves lett, ez alkalomból képzeletbeli szülinapi kerti-partyra hívott minket. Mindenki olyan ételt, italt, süteményt "vihet", ami szerinte illik egy ilyen impozáns alkalomra. Én a nagy melegre való tekintettel egy könnyű, nyári, gyomorkímélő salátát készítettem, remélem ízletes kiegészítője lesz a grillen sült húsoknak, halaknak. Jól behűtve az igazi. Még van idő a buliba beszállni, a részleteket ITT olvashatjátok.  

Elkészítési idő:  10 perc


Kapribogyós, mozzarellás paradicsomsaláta

Hozzávalók:
1 személyre

  • 1 csomag mozzarella
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 ek kapribogyó
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • frissen őrölt bors
  • friss bazsalikom levél

öntet:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2  ek balzsamecet


Elkészítése:

  1. A paradicsomot egyforma vastagságú karikákra felvágjuk, rárakjuk egy tányérra, megszórjuk a kapribogyóval és a vékonyra szeletelt lila hagymával.
  2. A lecsepegtetett, felszeletelt sajtot elrendezzük a tetején, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat.
  3. Az öntethez összekeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal, meglocsoljuk vele a salátát.
  4.  Tetejére néhány bazsalikom levelet szórunk.
  5. Grill és sült húsok mellé tökéletes köret, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk, ez esetben pirítóssal kínáljuk.






6 megjegyzés:

  1. Ezt is megkóstolom:) Fini:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem ezt az egyszerű salátát, elég gyakran készítem (bogyó és sajt nélkül), sült húsokhoz. Szívesen "lekucorognék" az asztalkád mellé. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem, imádom a mozzarellát. Most vacsorára pontosan jó lenne!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, nekem akár így önmagában is jöhet! :) Köszönöm, hogy játszol velem, és hogy ilyen finom salátával lepsz meg minket! :)

    VálaszTörlés
  5. Tökéletes saláta lesz a húsok mellé! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket