2013. július 10., szerda

Tirokafteri - csípős fetakrém
















A receptet a Kifőztük magazinból kölcsönöztem. Egy csomag feta árválkodott a hűtőmben, amit már egy ideje ide-oda tologattam. Eredetileg pácolt sajtot terveztem készíteni belőle, de ahhoz  több nap kellene mire összeérik, megpácolódik és ezt most nem volt kedvem kivárni.
Azonnali felhasználáshoz kerestem receptet és rá is találtam Latsia krémesen lágy és csípős fetakrémjére. Nagyon szeretem a görög ételeket, nyáron gyakran készítek görög salátát vagy gyrost, imádom a htipitit, amely szintén egy paprikás-fetás csípős krém. Most ezzel a recepttel még egy isteni görög étel került fel a palettámra. Az eredeti változatban nem szerepel, de én a mixelés után még tettem bele egy kevés nagyon apróra összevágott zsenge lila hagymát is és mivel nekem chiliből sosem elég, megszórtam a tetejét is vele. Jól behűtöttem és belakmároztam belőle.

Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 60-120 perc


Tirokafteri - csípős fetakrém

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg feta sajt
  • 4 ek görög joghurt vagy tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 magozott friss chili
  • (1/2 fej lilahagyma)

Elkészítése:

  1. Az összes hozzávalót mixerbe (késes robotgép, turmix) tesszük és krémesre keverjük. 
  2. Ha nem elég krémes tegyünk még hozzá egy kis joghurtot vagy tejfölt.
  3. A feta krémet egy mélyebb tálba tesszük, tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, apróra vágott chilivel, kevés lila hagymával díszítjük
  4. Néhány órára tegyük hűtőbe, jó hidegen, pirítósra kenve fogyasszuk. 
  5. Olajbogyót is kínálhatunk mellé.


* * * 


Boldizsár  

... végre átengedte a galamboknak a madáretetőt.




A galamb egy közeli ágon várakozik és figyel,




mielőtt enni kezd, még körülnéz, hogy tényleg biztonságban van-e? 






5 megjegyzés:

  1. Isteni. Mi is nagyon szeretjük. Jöhet minden, ami jéghideg sajtféleség :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a fetát, isteni lehet ez a szendvicskrém is! :) Olyan szépségesen-finomságosan krémes, csodásak a fotóid ismét! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ez a krém. Ki fogom majd próbálni. És Boldizsár pedig extra cuki. :)

    VálaszTörlés
  4. Engem is a krémessége fogott meg, olyan jól visszaadják a fotóid:) S az a hagyma benne, hm... Jöhetne:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek! Nyáron tényleg nagyon jól esnek a könnyed, hideg falatok.

    Évi, a Boldizsár tényleg egy imádni való kis zsivány.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!