2013. szeptember 29., vasárnap

Ropogós sajtos csiga










A hétvégére muszáj volt valami sósat sütni, mert hát nem élet az élet sós rágcsa nélkül. Ez egy egyszerű, gyors harapnivaló, amit ezen az oldalon találtam. A tésztája finom ropogós, csak úgy eteti magát. Én most az alapreceptet készítettem, de a töltelékbe lehet tenni sonkát, spenótot, aszalt paradicsomot, füstölt sajtot, füstölt tarját, bármit, amit szeretünk, a tetejét pedig megszórhatjuk különböző magokkal is. Tésztája jól fagyasztható, így váratlan látogatók esetén sem kell kétségbe esnünk, ha lapul a hűtőben egy-két rúd belőle.


Elkészítési idő:  45 perc
Pihentetés: 8 óra

Ropogós sajtos csiga

Hozzávalók:
kb 80 darabhoz


tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 csapott ek. só
  • 1 kis pohár tejföl (175 gr)

töltelék:

  • 25 dkg puha margarin
  • 30 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, mindegyikből cipót formálunk.
  2. A töltelékhez a puha margarint összekeverjük a sajttal, 4 felé osztjuk.
  3. A cipókat lisztezett felületen egyenként vékony kb 2 mm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a sajtos töltelékkel, hosszanti oldalánál szorosan feltekerjük.
  4. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
  5. A tekercseket kb 3-5 mm-es korongokra vágjuk, 
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, helyet hagyva a csigák között.
  7. 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.  







7 megjegyzés:

  1. Jó kis ropogtatni való! És tényleg mennyi minden tehető még bele.

    VálaszTörlés
  2. Kívánatosak ezek a sajtos csigák! Eltüntetnék legalább hármat belőlük:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kívántatják magukat ezek a csigák. :) Tuti, hogy nagyon finomak! :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretjük mi is, nagyon jó kis recept! A fotóidról pedig már olvasás nélkül is megismerlek, bámulatosak, a csésze is gyönyörű!

    VálaszTörlés
  5. De szépek lettek, Nea! :) A fotóidat már megint csak dicsérni tudom, gyönyörűek! :)

    VálaszTörlés
  6. Nálunk nagy kedvenc! Imádom. Tényleg nem lehet neki ellenállni! Sajnos... Nagyon guszta lett! Jó a teás kanálkád. :o)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket