2013. december 14., szombat

Fehércsoki-szalámi







Tipikus és ideális karácsonyi csemege: aszalt gyümölcsök, olvasztott fehér csokoládé, kötőanyagnak egy kis vaj és darált keksz, ráadásul csak negyed órányi munka van vele, ami a karácsonyi nagy sütés-főzési projekt közepette egyáltalán nem mellékes dolog. Az alapanyagokat csak jó alaposan összegyúrjuk, pihentetjük egy éjszakát, másnap már lehet szép vékonyra szeletelve tálalni. A receptet Dolce Vitánál láttam meg, megtetszett, hogy nem kell sütni, mutatós és az elfekvőben lévő vagy más karácsonyi sütik sütésénél kimaradt aszalt gyümölcsöket ily módon még lehet hasznosítani. Nálam most kevesebb aszalvány került bele, mert nem volt több itthon, de én ezt a mennyiséget is elegendőnek találtam. Kicsit tömény, de finom sütemény.

Elkészítési idő: 15 perc


Fehércsoki szalámi

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg darált keksz
  • 30-35 dkg aszalt gyümölcs (nálam 20 dkg: áfonya, szilva, sárgabarack, papaya)

Elkészítése: 

  1. Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat a fehér csokoládéval.
  2. A kekszet elkeverjük a gyümölcsökkel (a nagyobbakat vágjuk félbe, negyedbe)
  3. Hozzáöntjük a felolvasztott csokoládét és alaposan összegyúrjuk.
  4. Kétfelé osztjuk és rudat formálva alufóliába csavarjuk.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 1 éjszakára.
  6. Közvetlen fogyasztás előtt éles késsel felszeleteljük, a maradékot alufóliába csomagolva tároljuk a hűtőben.







4 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, olyan szép színes. A fotók pedig annyira aranyosak és szépek. Az utolsó képért különösen odavagyok!! :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, igazi karácsonyi édesség:)

    VálaszTörlés
  3. Igen jól néz ki! Igazi karácsonyi finomság.

    VálaszTörlés
  4. Egyszerűen csodás! Milyen finom lehet!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket