2014. január 21., kedd

Juharszirupos banánfánk







Nálam is elkezdődött a farsangi szezon a konyhában, reményeim szerint sorra gyártom majd a fánkokat. Az idei első fánknak ezt a banános változatot sütöttem meg. Szeretem a hagyományos szalagos és csörögefánkot is, de a gyümölcsösek különösen ízlenek. Nagyon hamar elkészül, még hirtelen felindulásból is neki lehet állni, mert nem kell keleszteni, csak pikk-pakk a nedves hozzávalókat összekeverni a szárazzal és a bő olajban szinte pillanatok alatt mosolygósra sülnek a falatnyi fánkocskák. A banán miatt nagyon laktató, ezért egyszerre túl sokat nem lehet belőle enni, főleg egy tartalmasabb leves után. Aki nem szereti a juharszirup ízét, az nyugodtan ki is hagyhatja, mézzel megcsorgatva vagy porcukorral meghintve is finom.    


Elkészítési idő: 30 perc


Juharszirupos banánfánk

Hozzávalók:
25-30 darabhoz

  • 2 dkg juharszirup
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 banán
  • 2 ek rum
  • 4 ek olaj
  • 28 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dkg porcukor
  • 1 cs  vaníliás cukor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. A juharszirupot, tejet, tojásokat, banánt, rumot, olajat összeturmixoljuk.
  2. Lisztet, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot és a sót egy másik tálban elkeverjük, majd beleszitáljuk a banános masszába, összeforgatjuk.
  3. Az olajat felhevítjük, egy evőkanál segítségével kis fánkokat szaggatunk bele, egyszerre csak 5-7 darabot, hogy legyen időnk gyorsan megforgatni.
  4. Ha mindkét oldaluk aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
  5. A fánkokat juharsziruppal meglocsoljuk, banánkarikákkal díszítjük, forrón tálaljuk.


TIPP: 


  • Az olaj jó meleg legyen, de ne legyen túl forró, mert a fánkok külseje hamar megég, a belseje pedig nyers marad.
  • A kanalat minden szaggatás előtt mártsuk a felmelegített olajba, így könnyebben lecsúszik róla a tészta.
  • A fánk csak frissen jó, nem érdemes másnapra eltenni.








10 megjegyzés:

  1. Kipróbálom holnap, hogy működik-e liszt helyett mandulával is. Nagyon guszta, és úgy kívánok egy jó kis fánkot :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszik, nagyon guszta is, és egyszerűen, gyorsan elkészíthető! :) Érdekes íze lehet a banánnak, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  3. Éppen nekem való imádom a banánt is! Egy problémám van juharszirupom nincs. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Könnyű és egyszerű recept, a banánnal pedig még finomabb lehet:)

    VálaszTörlés
  5. Guszta, mint mindig és finom is lehet a banánnal. A juharszirup az amit még nem kóstoltam:)

    VálaszTörlés
  6. De jó! Küldenél belőle virtuális kóstolót? :) Épp ma sütöttem én is sütőporos fánkot, küldök cserébe én is. ;)

    VálaszTörlés
  7. De jó! Milyen finom lehet! Szuper fotók, ahogy megszoktam... :o)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Nea, ha elfogadod, játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám légyszíves! :)

    VálaszTörlés
  9. Ó, de guszták, kis kívánatosak. Nagyon megkóstoltam volna...

    VálaszTörlés
  10. Kedves Nea! Kérlek, nézz be hozzám, szeretnélek meghívni egy játékra! :)
    http://suniskanal.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!