2014. február 3., hétfő

Gyömbéres sárgarépa-narancs saláta










Ez a legújabb kedvenc téli salátám. Már a nap sárga színe tavaszi hangulatba ejt és javítja a közérzetemet is, ami jócskán rám fér ebben a zimankós időben. A narancs és a répa megszokott párost alkotnak ebben a salátában, de a friss gyömbértől teljesen új megvilágításba került számomra ez az egyszerűnek mondható saláta, hihetetlenül üde és érdekes ízvilágot kölcsönzött neki. Egy fárasztó nap után is érdemes nekiállni, mert nagyon hamar elkészül. Valóságos vitaminbomba, talán még annak is ízleni fog, aki egyébként nem kedveli a szokatlan ízpárosításokat. Az elkészítéséhez mindenképpen édes narancsot használjunk.


Elkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: 15 perc

Gyömbéres sárgarépa-narancs saláta

Hozzávalók:
1 adaghoz

  • 2 kisebb narancs
  • 1/2 narancs leve
  • 1/2 kicsi sárgarépa 
  • 1/2 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 ek kandírozott narancshéj (vagy kandírozott gyömbér)
  • néhány szem gránátalmamag
  • méz

Elkészítése:

  1.  A sárgarépát meghámozzuk, nagyon vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a frissen facsart narancslével és a reszelt gyömbérrel, kis ideig állni hagyjuk.
  2. A narancsot meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
  3. A narancsot és a sárgarépát összekeverjük, tányérra szedjük, rászórjuk a kandírozott narancshéjat vagy gyömbért és a gránátalmamagot, kevés mézzel meglocsoljuk.



Inspiráció: innen





4 megjegyzés:

  1. Ez aztán a vitamin bomba! Csodás színekkel és biztos fantasztikus ízekkel. Én szoktam csinálni sárgarépa-alma salátát sültekhez. Próbáld ki nagyon finom: 1 nagy répát lereszelek kis, egy almát nagy lukú reszelőn. Készítek hozzá egy fejes saláta öntetet / víz, ecet, cukor,só / ráöntöm és kész. Nagyon finom husihoz... :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon, de nagyon guszta:) És a tálalás, a kék edénykéid, hm...

    VálaszTörlés
  3. De szeretem az ilyen vidám ételfotókat! Nagyon bejön ez a hangulat. :) Érdekes kombináció a narancs a répával, biztos nagyon fincsi.

    VálaszTörlés
  4. Különleges ízvilágú, nagyon finom lehet! :) Arról nem is beszélve, hogy igazi vitaminbomba! :)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!