2014. augusztus 29., péntek

Joghurtos cukkinikrémleves fokhagymás krutonnal










A kerti veteményes még mindig ontja a cukkiniket. Legtöbb esetben töltve, rántva vagy rakottasnak készítem, de szezonban kihagyhatatlan belőle a leves is. A hőségben talán még üdítőbb is, mint a gyümölcslevesek, főleg ha tejszín helyett sűrű, krémes joghurtot használunk  hozzá, amitől még krémesebbé, pikánsabbá válik. Laktató, könnyű, rostdús és kalóriaszegény, hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Én önmagában is szívesen elkanalazgatom, de füstölt vagy fetasajttal megszórva, levesgyönggyel, pirított baconnal is isteni finom.  

Elkészítési idő: 30 perc


Joghurtos cukkinikrémleves fokhagymás krutonnal

Hozzávalók:

  • 3 közepes zsenge cukkini (kb 60-70 dkg) 
  • 1 kisebb burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 g fokhagyma
  • 1 liter csirkehúsleves
  • 3 ek görög joghurt
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés vaj
  • frissen őrölt bors

fokhagymás kruton:

  • néhány szelet kenyér
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

  1. A vaj-olaj keverékén megfuttatjuk a vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a héjas cukkinit. 
  3. Felengedjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  4. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, ha kell még után ízesítjük, a tűzre visszatéve összeforraljuk.
  5. A fokhagymás krutonhoz a kenyérszeleteket tepsibe helyezzük, félig megpirítjuk a sütőben. 
  6. Kivesszük, mindkét oldalát megkenjük a fokhagymával, ha kicsit kihűlt apróra felkockázzuk, majd a sütőbe visszatolva ropogósra sütjük.
  7. A levest a fokhagymás krutonnal kínáljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!