2016. június 14., kedd

Ázsiai stílusú chilis-mézes csirkecomb










Egy saját kísérletezésű, ázsiai ízvilágot képviselő receptet hoztam mára. Már többször írtam, hogy nagyon kedvelem a keleti konyhát és gyakran készül is efféle fogás. Igaz csirkecombból most először, mivel nálunk nem nagyon kelendő ez a húsrész. A pác viszont nagyon el lett találva hozzá.
A piros-ropogósra sült bőr alatt, szaftos és omlós volt a hús a több órás ízes mázban való fürdőzés után. Legközelebb talán csirkeszárnyból is kipróbálom és egy jó kis csípős káposztasalátát készítek majd mellé.


Ázsiai stílusú chilis-mézes csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb


pác:


  • 1,5 ek olívaolaj
  • 4 g zúzott fokhagyma
  • 5 ek ketchup
  • 3 ek méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek balzsamecet
  • chili paszta vagy Erős Pista (elhagyható)
  • diónyi reszelt friss gyömbér
  • bors

Elkészítése:

  1. A megtisztított, megmosott, leszárított csirkecombokat tepsibe helyezzük. 
  2. A hozzávalókból elkészítjük a pácot és mindenhol bekenegetjük vele a húst.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük 4-5 óra hosszára vagy egy éjszakára.
  4. Kevés vizet öntve alá, fólia alatt puhulásig sütjük a húst.
  5. Fóliát levéve, a szafttal többször meglocsolgatjuk és addig sütjük, míg a bőre szép ropogósra sül. 
  6. A méz miatt néhol jobban pirul, vigyázzunk, ne égessük meg! 
  7. Kukoricás főtt rizzsel, friss zöldsalátával kínáljuk.    







1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! És gyönyörű a tálalásod is! Mi is szeretjük az ilyen jellegű ételeket :-) Hasonlót én is készítettem már, csirkeszárnyból és csirkemell falatkákból.

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket