2016. június 21., kedd

Cseresznyés kevert sütemény










A kevert tésztákat azért szeretem, mert nagyon hamar elkészülnek és lehetetlen elrontani őket. Csak keverem-kavarom, tepsibe öntöm és szűk fél óra alatt már ott illatozik az asztalon. Nagyon jól passzolnak a könnyű, omlós tésztához a karakteresebb, savanykásabb ízű nyári gyümölcsök, mint a málna, meggy, ribizli, őszibarack, ezekből is elkészíthető, mindegyikkel biztos a siker. Egy bögre hideg tejjel a rekkenő nyári hőségben igazán isteni.

Cseresznyés kevert süti

Hozzávalók:

tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • csipet só

  • 50 dkg cseresznye  

tetejére:


  • őrölt fahéj
  • kristálycukor

Elkészítése:


  1. A puha vajat jó habosra kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük.
  2. Mikor homogén a tészta beleöntjük a tejet, a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet, sima tésztává dolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, rárakosgatjuk a lisztben megmártogatott, kimagozott cseresznyét (így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljára), tetejét jócskán megszórjuk őrölt fahéj és kristálycukor keverékével.
  4. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30-40 perc alatt megsütjük. (A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!) Végezzünk tűpróbát !




Ötlet: innen




7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta sütike. Én is kedvelem az ilyen egyszerű édességeket. Sajnos cseresznyénk már nincs, de azért más gyümölccsel biztosan kipróbálom majd. Örülök, hogy újra itt vagy és kapjuk a jobbnál jobb recepteket :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia! épp kapóra jön a süti, vendégeket várunk délutánra, és egy csomó cseresznye van itthon, bár még dzsemet is szeretnék belőle készíteni. Remélem arra is találok nálad recepted. És én is örülük, hogy vissza jöttél, nagyon jókat főzöl!!:)

    VálaszTörlés
  3. Anita, köszönöm a kedves szavaidat. Cseresznye lekvárom sajnos még nincs a blogon, de egy nagyon finom darabos meggylekvár van, amit minden évben el szoktam készíteni. Köszönöm, hogy benéztél hozzám, jó sütést-főzést kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Hasonlót és is szoktam sütni, szeretjük ezeket a kevert sütiket :-) Nagyon guszta a tiéd!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Bocs,hogy itt kerdezem.
    Az ecetes almapaprikához feltétlenül borkén kell? Sajnos nem birom szeretem. Nem birom az izét,sem az illatát.Helyettesithetem Na.benzoattal?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borkén nélkül sajnos megbarnul és megpuhul a paprika.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!