2016. október 20., csütörtök

Mézes-szójás csirkeszárnyak










Ha már unjuk a natur, rántott vagy töltött csirkét, készítsünk egy jó kis egzotikus pácot, vonjuk be vele a húst és máris egy izgalmasabb ízű ételt tehetünk az asztalra. Bár a csirkeszárny megosztó étel, nálunk elég gyakran kerül terítékre és az utóbbi időben leginkább ilyen formában. Ez most egy édes-sós ízvilágú változat, de egy kis chilivel is meg lehet még bolondítani. Érdekessége, hogy a húst ropogósra kell sütni a sütőben és csak azután kerül rá a pác, majd készre sütve még egyszer a pácba kell forgatni, amitől egy ragacsos réteg lesz a tetején. Aki kedveli a keleties ízvilágot vagy csak ki szeretne próbálni egy új, a megszokottól eltérő csirkehús változatot, az a recept alapján rögtön el is készítheti.      


Mézes-szójás csirkeszárnyak

Hozzávalók:


  • 10-12 db csirkeszárny
  • bors


máz:


  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 3 g zúzott fokhagyma
  • 1 tk friss reszelt gyömbér
  • 2 ek szezámolaj
  • 1 ek édes chiliszósz
  • csípős chiliszósz (opcionális)

sűrítés:


  • 1 tk kukorica keményítő
  • 2 ek víz

tetejére:


  • szezámmag
  • petrezselyem

Elkészítése:


  1. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  2. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, a szárnyvégeket levágjuk.
  4. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal megspricceljük, a sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
  5. Betoljuk a sütőbe és kb 30-35 perc alatt puhára sütjük.
  6. Közben elkészítjük a mázat, a hozzávalókat egy edénybe tesszük, kis lángon összeforraljuk, majd a vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük.
  7. Amikor a hús megpuhult megkenegetjük a mázzal, 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
  8. A sütőből kivéve összeforgatjuk a maradék mázzal, megszórjuk szezámmaggal és apróra vágott petrezselyemmel.
  9. Még forrón, főtt rizzsel, zöldségekkel vagy zöldsalátával kínáljuk.






2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!!!!!Szeretem a mézet a hússal.:) Jó,hogy eszembe juttattad!

    VálaszTörlés
  2. Isteni! Annyira guszta a fotód, hogy mentem elmentem reggelizni...

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!