2016. december 31., szombat

Baconba tekert aszalt szilva fetával













Nemcsak egyszerű, de nagyon finom is, 3 összetevőből álló partyfalatka. Az édes aszalt gyümölcs a sós fetával, füstös ízű baconnal egyedi ízvilágot képvisel és azt újévi pezsgő is jól csúszik utána. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, a vendégek érkezésekor csak be kell tolni a sütőbe és negyed óra múlva már tálalható is. Szilveszteri bulikba, vendégváráshoz, de akár egy esti filmnézéshez is kiváló választás. Ha még friss kevert zöldsalátát is kínálunk hozzá, felér akár egy komplett, ám de hús nélküli fogással.


Baconba tekert aszalt szilva fetával

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt szilva 
  • 20 dkg feta (nem krémfehér sajt)
  • szeletelt bacon
  • fogpiszkáló

Elkészítése:

  1. A fetát aszalt szilva méretűre daraboljuk.
  2. A bacon szeleteket félbevágjuk.
  3. A kimagozott puha aszalt szilvához hozzáfogunk egy darabka fetát, becsomagoljuk a baconbe.
  4. Fogpiszkálóval megtűzzük.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk.
  6. Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 percig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
  7. Félidőnél egyszer érdemes megforgatni, hogy mindkét oldala egyformára süljön.
  8. Frissen, zöldsalátával kínáljuk.

TIPP:

A fogpiszkálót 10 percre áztassuk hideg vízbe, hogy ne égjen meg sütés közben!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket