2016. december 31., szombat

Húsos hasé
















Reggel már posztoltam egy party-ételt, de időközben még ezek a húsos minifalatkák is elkészültek nálam, talán adok még ötletet valakinek vele. Ropogós tészta, szaftos, ízes töltelék, nem is nagyon kell ezt magyarázni. Vendégseregnek érdemes nagyobb adagot készíteni, akár különböző töltelékekkel is, káposztásan, sajtosan-sonkásan vagy gombásan, így mindenki kiválaszthatja, mit szeret. Egy biztos, hogy pezsgő, sör vagy bor mindenképpen kívánkozik utána.



Mivel ez az év utolsó bejegyzése, és már csak jövőre jelentkezem, szeretnék mindenkinek
BOLDOG ÚJ ÉVET, jó egészséget, sok szerencsét kívánni a 2017-es évre is!



Egyúttal köszönöm az egész évi megtisztelő figyelmeteket, hozzászólásokat, visszajelzéseket, a felém irányuló bizalmat, szeretetet. Remélem találkozunk az új évben is, én igyekszem majd sok jó receptet, ötletet hozni.


Húsos hasé

Hozzávalók:
kb 25 db-hoz

  • 1 cs (270 gr) leveles tészta
  • 30 dkg darált hús (lehet sertés, marha vagy vegyesen is)
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • pirospaptika
  • 1 tk mustár

tetejére

  • szezámmag
  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

  1. A  vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, belekeverjük a mustárt.
  3. Nagyobb lángon, állandóan kevergetve megpirítjuk a húst, majd vízzel felöntve, fedő alatt zsírjára visszasütjük.
  4. A leveles tésztát, kicsomagoljuk, kiterítjük, 3 csíkra vágjuk.
  5. A csíkokra egyenletesen elosztva felrakjuk a kihűlt tölteléket, szorosan feltekerjük. felvert tojással megkenjük, megszórjuk a szezámmaggal és kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk mindegyiket.
  6. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a hasékat úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, kevés hideg vízzel megspricceljük.
  7. Előmelegített 220°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!)
  8. Langyosan a legfinomabb.





2 megjegyzés:

  1. Kedves Nea!

    Sikerekben, egészségben gazdag, boldog új évet kívánok!!! 2017-ben is nagyon várom a jobbnál, jobb receptjeidet, és a csodálatosan szép fotóidat.

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket