2016. december 13., kedd

Klementin fűszeres szirupban
















Szeretem a magam készítette gasztroajándékokat. Nem csak azért, mert boltban ilyesmit nem lehet kapni, hanem azért is mert személyre szabható, egyedi ajándék, aminek a megajándékozott általában örülni szokott. Most egy finom, édes klementint raktam el ánizsos-fahéjas-szegfűszeges szirupban és persze az ünnepi alkalom kedvéért némi alkohol is került bele. Nehéz megállni, hogy ne kóstolgassuk folyton, de azért néhány napot nem árt pihentetni, hogy a gyümölcs átvegye az aromákat.    


Klementin fűszeres szirupban

Hozzávalók:
1 db 500 ml űrtartalmú üveghez


  • 10-12 db klementin 
  • 12 dkg cukor
  • 150 ml víz
  • 75 ml rum

fűszerek:

ízlés szerint:
  • ánizs (egész)
  • szegfűszeg
  • fahéjrúd


Elkészítése:


  1. Az üveg aljára szórjuk a fűszereket.
  2. A klementint megpucoljuk, eltávolítjuk róla a fehér részeket is.
  3. Gerezdjeire szedjük és szorosan elrendezzük az üvegben.
  4. A cukrot és a vizet összeöntjük, felfőzzük, megvárjuk míg a cukor elolvad.
  5. Ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot.
  6. A cukros-rumos szirupot ráöntjük a klementinre.
  7. Légmentesen lezárjuk.





2 megjegyzés:

  1. Nea szívmelengető látvány az összes képed :-) biztos finom is a befőtt, tökéletes ajándék :-)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket