2016. december 16., péntek

Kókuszlikőr













Nem vagyunk nagy alkoholfogyasztók, de a karácsonyi sütik mellé mindig szoktam egy kis likőrt készíteni, házilag. Sokkal finomabb, mint a bolti és gasztroajándéknak sem utolsó. Idén a kókuszlikőrre esett a választásom. Hófehér színével, egzotikus ízével igazi karácsonyi itóka, de bármely más alkalomra is megfelel. Egy-két hét érlelés után a legfinomabb, már ha marad addig belőle. Ha még most valaki nekilát, az ünnepekre pont összeérnek majd az ízei.    


Kókuszlikőr

Hozzávalók:
kb 1 literhez


  • 6 dl tej (2,8%-os)
  • 30 dkg cukor (nálam 25 dkg)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl vodka


Elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük  tejet, cukrot, kókuszreszeléket, kis lángon 15-20 percig főzzük.
  2. Teljesen kihűtjük, majd finom szűrőn, a kókuszreszeléket jól kinyomkodva átszűrjük.
  3. Hozzáadjuk az alkoholt, jól összekeverjük.
  4. Csatos vagy jól záródó üvegekbe töltjük.
  5. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
  6. 1-2 hét állás jót tesz neki, fogyasztás előtt felrázzuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket