2017. április 8., szombat

Naposcsibék főtt tojásból


















Egy vidám, nem szokványos tojás tálalási ötlet a sonka mellé. A Pinteresten láttam meg és nem tudtam ellenállni neki. Receptje nem is nagyon van, hisz csak főtt tojás, néhány konyhai eszköz és egy kis kézügyesség szükségeltetik hozzá. Inkább répából javasolnám az elkészítését, bár én megpróbáltam sajtból is, de az törékenyebb, könnyebben hajlik, így nem tartja túl stabilan a formáját. Talán egy keményebb fajta sajtból jobb lenne a végeredmény. Aki szeretné idén ilyen aranyos kis naposcsibékkel feldobni a húsvéti asztalt, annak még van ideje gyakorolni. A gyerekek biztosan örülnének neki, de jó móka az elkészítése is.


Naposcsibék főtt tojásból

Hozzávalók:

  • tojás
  • répa
  • sajt (nálam vörös cheddar)

valamint:

  • éles kés
  • hegyes fapálcika
  • pogácsaszaggató


Elkészítése:

  1. A tojásokat hideg vízbe tesszük, forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük.
  2. Megpucoljuk, kihűtjük.
  3. Közben a megtisztított répából - vagy a sajtból - elkészítjük a lábacskákat: a répából vastagabb karikát vágunk, megfelezzük, majd éles kés segítségével kialakítjuk a láb formáját a képen látható módon, hegyes fapálcikával lyukat fúrunk a láb hátsó részébe.   
  4. A "lábszár"-hoz vékony csíkokat vágunk a répából, az alját hegyesre faragjuk, szorosan beleillesztjük a lyukba.
  5. A "lábszár" másik végét óvatosan belenyomjuk a tojás aljába.
  6. Sajtból ugyanígy készítjük el, de a kerek formát kisebb méretű pogácsaszaggatóval vágjuk ki.  











1 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket