2010. február 5., péntek

Paprikás sertésnyelv





Tegnap reggel munkába menet gyorsan beszaladtam a közeli piacra. A hentes pultok kínálatát nézegetve megláttam a friss sertésnyelveket. Rögtön eldöntöttem, hogy paprikás-fokhagymás főtt nyelv lesz belőle. Kicsit időigényes az elkészítése, de az íze megéri a fáradtságot. Kuktában előbb, kb. 1 óra alatt elkészül. Reggelire vagy vacsorára kiadós ínyencség. Egy pohárka forralt bor remekül illik hozzá.

Elkészítési idő: 120-180 perc
Dermesztés: 8 óra

Hozzávalók:

  • 2-3 sertésnyelv
  • 1 vöröshagyma
  • 6-8 g fokhagyma
  • néhány szem egész bors
  • pirospaprika

Elkészítése:

  1. A sertésnyelveket hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felhabzott leöntjük róla a vizet és tiszta vízzel újra felengedve folytatjuk tovább a főzést, amelybe sót, megpucolt, egészben hagyott vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát és néhány szem egész borsot teszünk.
  2. Lassú tűzön, a nyelv méretétől függően 1,5 - 2  óra hosszat is főzzük, állandóan pótolva az elfőtt vizet. Akkor jó, ha a kést beleszúrva a nyelv lecsúszik róla.
  3. Ha megfőtt, kivesszük és megvárjuk míg kicsit kihűl, majd a fehér bőrdarabkákat leszedjük róla, még langyosan beleforgatjuk a pirospaprikába, a maradék apróra vágott fokhagymát rászórjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük kifagyni.
  4. Friss, ropogós kenyérrel, zöldségekkel körítve kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!