A házi készítésű finom kencék elkészítése nem nagy ördöngösség. Előre elkészíthető, változatosan fűszerezhető és szinte mindig garantált a siker. Friss zöldségekkel és pirítóssal tálalva igazi kulináris élmény.
Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 6-8 óra
Töpörtyűkrém
Töpörtyűkrém
Hozzávalók:
- 25 dkg sertés töpörtyű
- 2 főtt tojás
- 2 lilahagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 ek mustár
Elkészítése:
- A tepertőt és a főtt tojásokat húsdarálót ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt, majd az apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát is.
- Összedolgozzuk, majd hűtőben legalább fél napig állni hagyjuk.
- Friss bagettel vagy pirítóssal, rozs vagy barna kenyérrel, zöldségekkel tálalva ízletes reggeli vagy vacsora. Finom vörösbor társasága jót tesz neki.
Ezt mi is nagyon szeretjük :)
VálaszTörlés