Ez egy isteni pogácsa recept. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Azért szeretem, mert nem kell hajtogatni, kelesztgetni, egyáltalán nem macerás és másnap is finom puha marad. Bátran álljon neki az is, aki egy rántottán kívül még életében nem sütött mást, mert ellenállhatatlan és kiadós, nálunk nem éri meg gyakran a másnapot. Gyerekeknek, unokáknak gyors finomság a hétvégére.
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 60 perc
Pihentetés: 8 óra
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa
Hozzávalók:
kb 40 db-hoz
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg tehéntúró (lehet juhtúró is vagy vegyesen)
- 1,5-2 tk só
- 1 tojás a kenéshez
- trappista sajt
Elkészítése:
- A sütés előtti este összegyúrjuk a tésztát, hűtőben pihentetjük 1 éjszakát.
- Ha nincs ennyi időnk, akkor néhány óra is elég hozzá.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, összemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarinnal és a túróval, addig gyúrjuk, míg a tészta homogén anyaggá össze nem áll.
- Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
- Másnap szoba hőmérsékleten állni hagyjuk egy kicsit a tésztát, így könnyebb dolgozni vele, majd lisztezett deszkán kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200°C-on kb. 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük.