Elkészítési idő: 50 perc
Kínai zöldséges-csirkés tészta Nea módra
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 közepes sárgarépa
- 1/4 fejeskáposzta
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 20 dkg gomba
- 1 kisebb cukkini
- 10 dkg zöldborsó
- 2 ek olívaolaj
- darabka vaj
- szójaszósz
- 1 csirkemellfilé
- 1 friss chili
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A zöldséges tésztához először mindent előkészítünk, hogy menet közben folyamatosan tudjuk adagolni a wokba a hozzávalókat. Ez a legmunkásabb része a dolognak, a többi már szinte gyerekjáték.
- A spagettit enyhén sós vízben feltesszük főni, közben megpucoljuk a zöldségeket, a répát és a cukkinit julienre (vékony csíkokra) vágjuk, a káposztát laskára, a gombát kicsit vastagabb szeletekre aprítjuk.
- A gyömbért megpucoljuk, a chilit kimagozzuk és apró darabkákra vágjuk.
- A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk.
- A wokot jól felforrósítjuk, beledobunk egy darabka vajat és hozzáöntünk 2 ek olívaolajat. A vaj-olaj keverékén hirtelen átsütjük a csirkehúst, közben sózzuk borsozzuk.
- Mikor kész, kiszedjük és fóliával letakarva melegen tartjuk a húst.
- A fennmaradt zsiradékra rádobjuk a felaprított vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, végül a reszelt gyömbért is. Kicsit lepirítjuk.
- 1-2 perc eltéréssel sorban elkezdjük hozzáadogatni a zöldségeket, közben folyamatosan kevergetjük.
- A legkeményebbel kezdjük, hogy legyen ideje párolódni, majd a legvégére hagyjuk a leghamarabb puhulót: káposzta, sárgarépa, gomba, borsó, cukkini.
- Ha szükséges kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen, de vigyázzunk, hogy a zöldség ne főjön szét, ress-roppanós maradjon.
- Ekkor hozzáadjuk a kifőzött tésztát és a megsült csirkehúst, alaposan összekeverjük és ízlés szerint megöntözzük a szójaszósszal.
- Még néhány percig az egészet együtt pirítjuk.
- Azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi, a tészta tetejét az apróra vágott chilivel meghintjük.