Könnyű kis esti vacsorára készült ez a mediterrán ízeket idéző padlizsános finomság. Bár itt az ősz, próbáltam egy kicsit a nyár hangulatát, ízét visszacsempészni a konyhába. Annyira finomra sikerült, hogy pillanatok alatt betermeltük egy kis forralt bor kíséretében.
Elkészítési idő: 60 perc
Padlizsán álom
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- pizza mozzarella
- 2 paradicsom
- bazsalikom
- oregano
- kapribogyó
- szardella
- olívaolaj
Elkészítése:
- A padlizsánokat kb 1 ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a padlizsán korongokat, kevés olívaolajjal megspricceljük és forró, 190 C-os sütőben kb 30 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, rátesszük a felszeletelt mozzarellát, oregánoval meghintjük, ráteszünk egy paradicsom karikát és pár szem kapribogyót, a tetejére ráültetünk egy feltekert szardella filét. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
- Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.