Volt néhány zöldségem itthon, de egyik fajtából sem volt annyi hogy komplett ebédet tudjak belőlük készíteni. A fellelhető alapanyagokból végül egy jó kis tavaszi zöldségköret kerekedett. Mivel burgonyát is tettem bele, mi egytálételként fogyasztottuk. Annyira üde íze volt, hogy a hús nem is hiányzott mellé.
Elkészítési idő: 90 perc
Mediterrán zöldségtál
Mediterrán zöldségtál
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 cukkini
- 50 dkg újkrumpli
- 3 zsenge újrépa
- 4 nagy paradicsom
- 25 dkg zöldspárga
- 1 nagy piros kápia paprika (vagy kaliforniai)
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- provance-i fűszerkeverék
- olívaolaj
Elkészítése:
- A padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk, hogy a keserű levét kieressze.
- A zöldspárgákat enyhén sós vízben roppanósra pároljuk.
- A cukkinit, újkrumplit is nagyobb kockákra vágjuk, a répát, vöröshagymát és paprikát vastagabb karikákra szeleteljük, a paradicsomokat felnegyedeljük.
- A padlizsánt leöblítjük, egy tűzálló tepsibe szórjuk, hozzáadjuk a cukkinit, burgonyát, hagymakarikákat, répát, spárgát, paprikát.
- Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk provence-i fűszerrel, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és az egészet jól összeforgatjuk, hogy a fűszerből mindenhová jusson.
- A tetejére ültetjük a paradicsomokat és rátesszük a feldarabolt spárgát is.
- 200 C-os sütőben kb. 1 órát sütjük.