Elkészítési idő: 35 perc
Expressz almás
Hozzávalók:
- 1 Tante Fanny leveles tészta (270 gr)
- 2 nagy alma
- 1 tojás
- barna cukor
- fahéj
- vaj
Elkészítése:
- A leveles tésztát kihajtogatjuk, széltében megfelezzük.
- Az almákat megpucoljuk, magházát kiszedjük, nagyobb darabokra vágjuk és a tészta felső részébe rakjuk úgy, hogy a széleken kimaradjon 2-3 cm a tésztából.
- A tészta alsó részét kb 2 centiméterenként bevagdaljuk.
- Az almát megszórjuk barna cukorral és fahéjjal, vajdarabkákat morzsolunk rá.
- Az alsó részt óvatosan ráborítjuk felső, almás részre, a széleket villával összenyomkodjuk, a tészta tetejét a felvert tojással megkenjük.
- A tésztát a sütőpapírral együtt tepsire csúsztatjuk, 180 C-on sütjük 20 percig.
- Langymelegen a legfinomabb.
Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésMost szívesen elfogadnék egy szeletet.
VálaszTörlésNagyon guszta! A minap barackkal sütöttem...Tényleg nagyon finom dolgok készülhetnek a leveles tésztából...
VálaszTörlésCsinos! Az alma és a leveles tészta nagy barátok ;-)
VálaszTörlésNagyon elfogadnék egy ilyen finomságot most ebéd után! Hmmmm... :)
VálaszTörlés